ΚΥΡΙΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ

Η εταιρεία Tiger Steel Structures Ltd για την επένδυση του μεταλλικού σκελετού, στις διάφορες οικοδομές, χρησιμοποιεί τυποποιημένα προϊόντα όπως είναι το OSB, ο ορυκτοβάμβακας, εξηλασμένη πολυστερίνη και γυψοσανίδα η οποία είναι ο κύριος αντιπρόσωπος των υλικών ξηράς δόμησης λόγο των δυνατοτήτων της σαν υλικό. Τα υλικά αυτά δίνουν την δυνατότητα της εύκολης και γρήγορης εφαρμογής, χωρίς να υπάρχει αναμονή στην συνέχιση των εργασιών στα εργοτάξια όπως με τα παραδοσιακά υλικά (π.χ. τούβλα, τσιμέντο, σκυρόδεμα κ.α.). Μπορούν να χρησιμοποιηθούν και να κατασκευάσουν χώρους που βιώνουμε καθημερινά, είτε στο σπίτι είτε στο γραφείο είτε οποιοδήποτε αλλού, ακόμα και όταν ο σχεδιασμούς του χώρου είναι πολύπλοκος.


OSB
Είναι ένα δομικό υλικό από βιομηχανοποιημένο ξύλο, που γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλές σε διάφορες εφαρμογές. Η στιβαρότητα και η υψηλή μηχανική αντοχή του OSB οφείλεται κυρίως στη συνέχεια των ξύλινων ινών και την ανάμειξη και τον προσανατολισμό των σκελών. Οι αδιαβροχοποιημένες ρητίνες συνδυάζονται με τα σκέλη ξύλου και βελτιώνουν έτσι τη σκληρότητα, την ακαμψία και την αντίσταση στην υγρασία.

Το OSB χρησιμοποιείται στην κατασκευή κυρίως για επένδυση στεγών, τοίχων και πατωμάτων, και γίνεται αποδεκτό ως λειτουργικό στοιχείο φέρουσων κατασκευών.

Με τη χρήση του OSB επιταχύνεται η διαδικασία των εξωτερικών επενδύσεων ενός κτηρίου, ενώ η ομοιομορφία του σαν υλικό διευκολύνει την εφαρμογή των μονωτικών πλακών και των υπολοίπων υλικών στις όψεις ενός κτιρίου.


ΟΡΥΚΤΟΒΑΜΒΑΚΑΣ
Χαρακτηριστικά/ Ιδιότητες
Ο ορυκτοβάμβακας είναι το υλικό που προσφέρει εξαιρετική θερμομόνωση, ηχομόνωση και αντίσταση στη φωτιά και χρησιμοποιείτε σε διάφορα μέρη της οικοδομής, όπως εσωτερικούς τοίχους, σε διαχωριστικά γυψοσανίδας, τοίχους διπλής τοιχοποιίας αλλά και σε εξωτερικούς τοίχους και προσόψεις. Στην αγορά μπορεί να βρεθεί είτε σε μορφή πλάκας είτε σε μορφή παπλώματος και είναι ελαφρύς, εύκαμπτος και εύκολος στη μεταφορά και πολύ εύκολος στην εφαρμογή του όπου χρειάζεται.

Κάποιες από τις ιδιότητες του ορυκτοβάμβακα είναι:
• Είναι εύκαμπτος και για αυτό υπάρχει ευκολία στη τοποθέτηση του υλικού.
• Προσφέρει πυρασφάλεια. Εξαιρετική αντίδραση στη φωτιά
• Αντιμυκητιακές ιδιότητες
• Έχει καλές θερμομονωτικές ιδιότητες.
• Είναι φτηνός στο κόστος του.
• Λιγότερη σκόνη.
• Άοσμο.
• Κόβεται πολύ εύκολα.
• Παρέχει ηχομόνωση.


ΕΞΗΛΑΣΜΕΝΗ ΠΟΛΥΣΤΕΡΙΝΗ
Η εξηλασμένη πολυστερίνη είναι αφρώδες θερμομονωτικό υλικό με βάση την πολυστερίνη. Έχει μονωτικές ιδιότητες λόγο της παγίδευσης αερίου σε κλειστές κυψελίδες οι οποίες κάνουν την πολυστερίνη να μην είναι ευαίσθητη στην υγρασία. Έχει μεγάλη αντοχή στη συμπίεση και οι διαστάσεις της δεν συστέλλονται ή διαστέλλονται με τις αλλαγές στη θερμοκρασία του περιβάλλοντος.

Χρησιμοποιείται κυρίως σε κτιριακά έργα για θερμομόνωση σε εξωτερική τοιχοποιία και στοιχεία από σκυρόδεμα, σε τοιχώματα υπόγειων χώρων, σε στέγες, κολώνες, δοκούς, σε δάπεδα, σε αποθήκες, σε επιφάνειες χώρων στάθμευσης, σε μπάνια κ.α.

Πλεονεκτήματα
Έχει υψηλές θερμομονωτικές ιδιότητες συνεπώς υπάρχει και εξοικονόμηση ενέργειας, έχει αντοχή στην υγρασία, υψηλή αντοχή στη συμπίεση, υψηλή ποιότητα ζωής γιατί δεν προσβάλλεται από μύκητες και βακτήρια, μεταφέρεται και τοποθετείται πολύ εύκολα, είναι αυτοσβενόμενο υλικό, οι ειδικές πλάκες με εγκοπές προσφέρουν άριστη προσφυγή σε σκυρόδεμα και επιχρίσματα. Έχει άριστη συνεργασία με τα οικοδομικά υλικά.
Επιτυγχάνεται η εξασφάλιση του προσδοκώμενου επιπέδου θερμικής άνεσης μέσα στο χώρο, χωρίς επιφανειακή συμπύκνωση υδρατμών που προκαλούν μούχλιασμα, καταστροφή υλικών, καταστροφή επιφάνειας και συνεπώς προβλήματα της επιφάνειας του κτιρίου.


ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΑ
Οι γυψοσανίδες χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο στο τελικό στάδιο της επένδυσης στις σύγχρονες κατασκευές με μεταλλικού σκελετό. Χρησιμοποιείται και στις δυο πλευρές του τοίχου και στο ταβάνι 12,5mm πάχος εσωτερικά του σπιτιού, όπως επίσης και για διακόσμηση.
Οι ιδιότητές των γυψοσανίδων προσφέρουν ελευθερία σχεδιασμού, γρήγορη και στεγνή τοποθέτηση, απεριόριστες θερμό-ηχομονωτικές δυνατότητες, αντισεισμικότητα, είναι ιδανικές σε μείωση φορτίων σε υφιστάμενα κτίρια λόγο του μικρότερου πάχους και συνεπώς βάρους τους. Γίνονται με ευκολία οποιεσδήποτε αλλαγές χωρίς να προκαλέσουν μεγάλη ακαταστασία, προσφέρουν ιδανική τελική επιφάνεια που δεν χρειάζεται σοβάτισμα, έτοιμη για να δεχθεί οποιαδήποτε διακοσμητική επένδυση τοίχου ζητήσει ο πελάτης και είναι δυνατή η τοποθέτηση ηλεκτρολογικών κυκλωμάτων χωρίς να καταλαμβάνουν ιδιαίτερα μεγάλο χώρο (πάχος χωρίσματος 10cm).
Η τεχνολογία των γυψοσανίδων μας επιτρέπει να κάνουμε πολύπλοκες διαμορφώσεις, όπως καμπύλες επιφάνειες, κρυφούς φωτισμούς, κ.α. τα οποία μπορούν γρήγορα και εύκολα να αφαιρεθούν σε μελλοντική ανακαίνιση.
Υπάρχουν τέσσερις κατηγόριες γυψοσανίδας ανάλογα με την ανάγκη του κάθε χώρου.
Απλή- λευκή: Χρησιμοποιείται σε γενικές εφαρμογές στο εσωτερικό μέρος του σπιτιού, π.χ. ψευδοροφές, τοίχους και διακοσμητικές κατασκευές.
Πυράντοχη: Χρησιμοποιείται σε κατασκευές υψηλών απαιτήσεων με αντοχή στη φωτιά.
Άνθυγρη-Πράσινη: Χρησιμοποιείται σε χώρους, όπως στα μπάνια, που υπάρχει αρκετή ποσότητα υγρασίας.
Ανθυγραπυράντοχη: Χρησιμοποιείται σε χώρους που απαιτούν αυξημένη αντοχή στη φωτιά και ταυτόχρονα αντοχή στην υγρασία.