ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΜΕΤΑΛΛΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ

Ταχύτητα ανέγερσης της κατασκευής

Η κατασκευή ξεκινά με το τυπικό σκάψιμο για τη θεμελίωση, ακολουθεί η σκυροδέτηση και στη συνέχεια η τοποθέτηση των μεταλλικών στοιχείων για την συναρμολόγηση του κτιρίου τα οποία είναι επεξεργασμένα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. 

Είναι εντυπωσιακό το πόσο γρήγορα γίνεται η ανέγερση της οικοδομής το οποίο επιτυγχάνεται 1)με την χρησιμοποίηση λεπτομερέστατων σχεδίων εφαρμογής του μεταλλικού σκελετού και 2)με την επένδυση των τοιχοποιιών με υλικά εύκολα στη χρήση και τοποθέτηση.

Ο χρόνος κατασκευής του κτιρίου και παράδοσης του στον πελάτη είναι γύρω στους 4 με 6 μήνες.

Εξασφαλίζεται Μεγάλη διάρκεια ζωής του κτιρίου με την προστασία του από διάφορες καιρικές συνθήκες

Το σύστημα δόμησης αποτελείται από προηγμένα υλικά, τα οποία συνδυάζονται μεταξύ τους με τον καλύτερο τρόπο, καταφέρνοντας έτσι να εξασφαλίζετε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του κτιρίου, που επιτυγχάνεται με απλή συντήρηση στα σημεία όπου θα γίνει εμφανείς ο χάλυβας.  Όλα τα χαλύβδινα μέρη της κατασκευής έχουν εγγυημένη αντοχή απέναντι στη σκουριά με τη χρήση θερμού γαλβανίσματος και συνεπώς άπειρη διάρκεια ζωής. Τα υλικά επένδυσης όπως η γυψοσανίδα, το OSB, ο ορυκτοβάμβακας και η εξηλασμένη πολυστερίνη, διαθέτουν συγκεκριμένες ιδιότητες κατάλληλες για ηχομόνωση και θερμομόνωση.

Με τις διάφορες καιρικές συνθήκες τα υλικά όπως ο μεταλλικός σκελετός και τα μονωτικά υλικά δεν ραγίζουν ούτε αλλοιώνονται με τη συστολή και διαστολή.

 

Αντισεισμική προστασία – Ασφάλεια για τον πελάτη

Τα υλικά της τοιχοποιίας σε συνδυασμό με τον μεταλλικό σκελετό δημιουργούν τη μέγιστη ελαστικότητα του κτιρίου, καθιστώντας το έτσι απόλυτα ασφαλές για τον πελάτη και σε περίπτωση σεισμού να υπάρχουν ελάχιστες έως μηδαμινές ζημιές.

Χαμηλό κόστος κατασκευής

Ο μεταλλικός σκελετός συντείνει στη μείωση του κόστους κατασκευής του κτιρίου λόγω της ταχύτητας, του ελέγχου κατασκευής του κτιρίου(εργοστασιακά) και στο χαμηλό κόστος συντήρησης, αφού δεν σκουριάζει.

Δεδομένου ότι ο μεταλλικός σκελετός είναι ελαφρύτερος από έναν σκελετό τσιμέντου, οι απαιτήσεις θεμελίωσης είναι μικρότερες. Το κέρδος είναι διπλό, μιας και οι μικρότερες θεμελιώσεις δίνουν μικρότερο κόστος στα σκυροδέματα αλλά και στις εκσκαφές.

Ο πελάτης απολαμβάνει ένα σύνολο πλεονεκτημάτων χωρίς να επιβαρύνεται στο κόστος.

 

Προσφέρει ηχομόνωση, θερμομόνωση και πυροπροστασία

Η χρήση προηγμένων δομικών υλικών εξασφαλίζει τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Με τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την εξωτερική τοιχοποιία και τα υλικά ξηράς δόμησης για τις τοιχοποιίες εσωτερικά παρέχουμε στην κατασκευή υψηλούς συντελεστές ηχομόνωσης και θερμομόνωσης, που ξεπερνούν κατά πολύ αυτούς της συμβατικής κατασκευής.

Με τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή βοηθά το κτήριο να ¨αναπνέει¨. Με αυτό το τρόπο δεν απομονώνει τον εξωτερικό χώρο από τον εσωτερικό και έτσι αποφεύγονται τυχόν φαινόμενα υγρασίας και μούχλας.

 

Περισσότερα ωφέλιμα τετραγωνικά- Ελευθερία στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό

Η κατασκευή ενός κτιρίου από χάλυβα δίνει στους αρχιτέκτονες και στον πελάτη μεγάλη ελευθερία στο σχεδιασμό ενιαίων χώρων αρκετών τετραγωνικών μέτρων, εξασφαλίζοντας περισσότερα ωφέλιμα τετραγωνικά, χωρίς την ύπαρξη υποστυλωμάτων. Βασικό χαρακτηριστικό του συστήματος αποτελεί το γεγονός ότι οι κύριες δοκοί ενσωματώνονται στις τοιχοποιίες δίνοντας έτσι ένα υψηλό αισθητικό αποτέλεσμα και ελευθερία επιφάνειας χώρου στο εσωτερικό των κτιρίων.

Δεν προσβάλλεται από μικροοργανισμούς

Το μέταλλο δεν έχουν παθογένειες π.χ. σκεβρώσεις, μούχλα ,σάπισμα, προσβολές από έντομα κλπ. Ο μεταλλικός σκελετός δεν έχει καμιά επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον και έτσι προστατεύεται από οξειδώσεις τουλάχιστον στον ίδιο βαθμό με τους οπλισμούς στις κατασκευές μπετόν.

Δυνατότητες μελλοντικής επέκτασης, ανακαίνισης, και αποσυναρμολόγησης για μελλοντικές αλλαγές

Τα μεταλλικά τμήματα μιας κατασκευής, από χάλυβα, μπορούν εύκολα και χωρίς μεγάλη οικονομική επιβάρυνση να αποσυναρμολογηθούν και να επανατοποθετηθούν σε άλλο χώρο. Επιπλέον, η χρήση του χάλυβα επιτρέπει και την εύκολη επέκταση του κτιρίου, με την προσθήκη νέων στοιχείων που θα προσαρμόζονται στις μελλοντικές ανάγκες των ιδιοκτητών.  Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για τις τοιχοποιίες εφαρμόζουν απόλυτα μεταξύ τους και έτσι υπάρχει μια εξασφαλισμένη αρμονία ανάμεσα στην παλαιά και νέα οικοδομή. 

 

Φιλικό προς το περιβάλλον

Το συγκεκριμένο σύστημα δόμησης είναι απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον γιατί σε πολύ μεγάλο βαθμό είναι αποσυναρμολογήσιμο και έτσι μας δίνει την ικανότητα να εκμεταλλευτούμε τα υλικά σε άλλα έργα:

  • Χρησιμοποιεί το χάλυβα που είναι 100% ανακυκλώσιμο υλικό. Μπορεί να ανακυκλωθεί ξανά και ξανά χωρίς καμία αλλοίωση των ιδιοτήτων και επίδοσης του.
  • Όπως επίσης η γυψοσανίδα, το OSB και ο ορυκτοβάμβακας που είναι τα κύρια υλικά της τοιχοποιίας είναι 100% ανακυκλώσιμα υλικά.
  • Χρησιμοποιεί προηγμένα δομικά υλικά για την παραγωγή των οποίων απαιτείται λιγότερη ενέργεια σε σχέση με τα παραδοσιακά υλικά.
  • Συμβάλλει στην εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων λόγω του χαμηλού του βάρους και της ταχύτητας ολοκλήρωσής του.
  • Τα προηγμένα δομικά υλικά δίνουν επίσης καλύτερο αποτέλεσμα στην ηχομόνωση και τη θερμομόνωση με αποτέλεσμα να υπάρχει μείωση στη κατανάλωση καύσιμων υλικών.